Monday, August 3, 2015

제발 wahai ♥♡

I know it was more than a week u had gone. Pls i wanna move on. 제발 ㅠㅠ...

It is OK we don't meet forever as long as u r still remember me.

보고싶어. .. ㅠㅠ

Tuesday, June 16, 2015

Sudden sarang ♥♥♡♡

YES... i just wanna say... i like u!!!! 사랑해 ♥♡♥

Thursday, March 5, 2015

2015 OFD : Ticket for sale - 2015 Jung Yong Hwa live 'ONE FINE DAY' in Singapore

Hello everyone! Especially Boices.
Just wanna make short announcement.  I am selling 1 pair extra ticket to grab for Yong Hwa concert 'One fine day' in Singapore 2015. The details as following:
Ticket type: Standard
Seat: FC 10 and 11
Venue: The Star Theater,  Singapore
Hurry up before it's too late and don't miss a chance to meet up our handsome leader hihihi.
For any enquiry, I can be contacted as following:
Twitter: @shestaticpulse
Facebook: Wan Noor Diana
Instagram: Wan_noor_diana
Line ID: shestaticpulse
Kakao ID: diana1301

Sunday, March 1, 2015

Japan. Kichijoji. Nishiogikubo. Inikashira park

Ok meh sambung cerita...
We all depart from klia2 to haneda airport Tokyo.... Tido dlm 4 jam kat airport to catch the earliest bus to Kichijoji station. Dlm bus da tak boleh tido sbb Excited nak jumpa kiki.

Ade 1 insiden kelako di situ..We all bertiga tercongok dkt kichijoji station dkt nak 1 jam..cuak dah X jumpa kiki lg 1 we all bertiga xde line Internet ahh sudahh...
Xlarat pastu aku mcm dengar2 org jerit nama aku From seberang jalan.. 'DIANAAAAA'!!!!.adakah itu kiki!? Lol...berlari anak la we all ber3 Ni bajet da jpe kiki...aleh2.. Dia lari ke arah lain and We all blur..Slh kiki ke hahahaha...xpe tgu lagi 15 mins, lastly kiki muncul hahahha mmg sah tadi tu kiki..dia lari ke lain sbb polis kt situ ckp we all ber3 naik atas...die risau we all sesat...ololo sweet lahai....terus hugging2...hikhikhik...finally jpe kiki kekekeke.....dia comel and clumsy sikit hahahha alahai kwn aku sorang nih..

We took train dari kichijoji to Nishiogikubo Station. And then heret la luggage besar masing2 jalan kaki g umah kiki..actually dlm 15 min la jln kaki tp sebab sejuk and X de bukit bukau So X rasa penat. We all sampai kat lion mansion kira mcm apartment 3 tgkt yang ada lift. Snyp je..tmpt dia tp kat sini semua org berbasikal...

Umah kiki comel je mmg muat utk 3 org lol...aku consider mcm wardrobe kiki sbb winter coat dia bersusun ok..jakun jap. Lps bersiap..we all terus follow dia pergi jln2 dkt area kichijoji... Best sangat..mcm2 makanan ade tp kene la cr halal huahaua...
Beli mochi Ermmm sdp sangat and xjumpa kt Malaysia selembut nih. Byk la tmpt kiki bawak and byk lepak kat cafe, carik roti sedap sbb dia suka roti.

We all Lepak dkt inikashira park ik

Balik tu g makan dkt kedai makan authentic soba..pehhh sdp ok...and makcik vogue tu niaga ber2 je ngan laki dia...kira restoran ni mmg eksklusif la.. Balik then lepak and story more with kiki..hihihi..serius comel la dia hehehhe

Throwback to Japan - wave arena concert Cnblue 2014 - part 1

Ok la
For the other throwback story Yg agak awesome Yg boleh aku cakap sbb The planning was only 3 months..hahaha mmg gila.

Asal nya after csmy... We all ber3 dah pasang angan2 nak merasa tgk cnblue dekat japan. Makanya,  terus bagi2 tugas hahahaha...the first thing kene tau macam mana nak dpt kan Tickets.. Yela bukan sng nak beli weh sbb Yg we all tau jboice je Yg boleh beli for arena concert tickets.  Sedikit hampa tp we all x putus asa ok..googling sana sini..tweet sana sini, tny org sana sini and muka tebal tny org sana sini..At first mmg hampa sebab no one to share their experience being at arena concert japan..and share mcm mana nak beli tiket..aku pon tak paham n tak tau apsal boice ni kedekut to share information.  Serious aku sgt kecewa.

Xpe, we all Gigih find out info bebs...and at last jumpa satu website ni..and tanpa segan silu tglkn mesej and wow good respond from Jboice. Dan from that, aku da bole senyum sikit..We communicate thru twitter.  Seriously jboice baik giler, helpful. And plg best xde nak charge extra. In fact dia beriya dpt kn tickets and asked her jboice friend Yg ade extra ticket.  Seriously we all sgt Terharu dgn kebaikan dia. So within a month aku da berjaya beli tiket. So tickets flight ke Tokyo terus beli.. And aku pon contact jugak with my Japanese friend Kiki kt Tokyo. She is very nice friend sbb bagi aku free tmpt tgl..ko rasa,, x ke percutian We all da Jimat kekekek.. Terharu wehhh... Almost everyday kakao dgn kiki. Dia pon x sabar nak jumpa aku ololo sweet hihihi... Mr A pon ckp awek japan mmg cmtu. Huhh yelaaaaaaaa..... Aittt ayat jeles kah?  Lol

So, tickets concert Done, flight tickets done,  accommodation done, booking guesthouse kat Sendai done, itinerary prepared by ainul also done. Hwaaaa x sabar nak jumpa kiki and abam biru....

Nak cerita pasal retis YG

Hallo!!
Since it's throwback,  x banyak yang aku ingat nak post hahahah

Cuma time tu bz layan who is next WIN yang 2013 tu... Hwaaa Dua2 best Team A and B... And ensem2.... If dah kenal team A awal2 mesti aku meroyan skali dgn farah m ainul masa 2ne1 aritu hahahah. Lambat nau nak kenal dorang.

Layan gak Mix and Match..hadoiii wat aku x sabar nak tgu dorang debut. Pallii juseyo!

Stok YG mmg ohsem lah after Bigbang, 2ne1, psy, EH, akmu, Lee hi,.. And now Winner and soon Ikon weehooo

For Winner, aku suke Mino and seunghoon (sbb muka mcm Mr A kkkk) and for Ikon of coz Bobby kekekekek..sengih gedik

Anyway...mengharap dpt tgk WWIC if malaysia listed.. Harap2 aminnn... For ikon pon sama hwaaaaa

Sekian cerita pasal retis YG huahauahua...

Can't stop at Malaysia 2014 weehooo

Salam
Baru nak jenguk balik bloggie aku ni..
Dah lupa apa nak update muahahha...
Ape pon blog ni is more on kpop xtvt, concert, travel and some time pasal xtvt masak memasak aku...

Ok, nak throwback cerita pasal Can't stop concert kat Malaysia yang lambat gila FNC nak announce. Sampai ke singapore aku kejar dorang..Last2 dtg malaysia..ampeh..tapi Xpe travel sambil ber konsert kekekek...

Beli Tickets se awal mungkin sbb we all budget malaysia is going to have a queuing system Yg efficient gile like singapore tapi hamjadah xde..Huahauaha..

Csmy concert is after Raya.. Maka masa raya tu konpem la X sabar nak meroyan hahaha.

Ok, on the day of concert.. My other 2 friends queue awal giler dlm kul 7am..sbb nk dpt masok awal kt rockzone JH... And aku dtg around 10am to substitute them. Its sound crazy tp ade lagi awal dari We all Yg da tercongok kt stadium kekekeke. Anyway, what we expected to have our own queue system is useless at the end bile ade makhluk sekor ni X phm bahasa Xmo guna that system number.  So berlaku la argument di situ. Anyway, as Malaysian bit disappointed with malaysian boice sbb aku tgk Jboice and Thai boice pon follow the numbering system. Xphm aku ko dtg lmbt ade hati nak queue plg dpn..stress ku tgk perangai jadah ko ni.

Since many ppl already came in and dah x follow system numbering Yg jboice ni buat, semua nak ke dpn..and bikin we all hangin and we all da x peduli and tolak sesape Yg mmg annoying giler and x phm bhs.  Berlaku la adegan and kekecohan di situ. Lastly, we r lucky bcoz our standing spot is very near to the stage. Satisfied at all. Anyway aku malu ahhh sbb No admin Yg dtg nk settled kan that issue. So lame!

Lupakan incident bangang itu..we r having fun bcoz cnblue like usual performance dorang mmg outstanding.  Yonghwa mcm biasa chicky, energetic,  kelakar,  ensem hahahah...puas hati!! Aku dengan gigihnya mencampak cap kt stage..entahlah sampai ke idok ke tgn yh. Redho!

Jonghyun mcm biasa mcm vampire sbb dia x ku nafikan kacak gila hahhaha, jungshin smart la rambut steady je hahaha spray byk sgt tu and Minhyuk comellll smile je sambil ketuk drum dia tu...ololo..

Meroyan la we all bertiga..berpeluh xyah cete lah hahaha....mcm bersenam..anyway semua setlist best giler...hwaaaa Xmo csmy ending...Andwae!!!!!

Apepon..performance dorang jjang!!! Mimpi yonghwa poreverrrr...

Mr A pesan... Having fun with yonghwa kkkk....  Arassoyo 💜😍

Note- for photo and short video ade kat IG aku lah yer....sbb malas nak upload kt sini huhu



Tuesday, November 25, 2014

2ne1 all or nothing AON

Yoohooo ygstan???
I layan mane2 Yg sdp didengar halwa telinga i...and Yg mmg I suka lah kkk

All this are the throwback.. Maaflah xsempat eden nak update..

I bought last minute tickets with one of fanboy dkt twitter sbb nk sgt jpe dorang..ok saya sgt giler..so what??

And my 2 other friends also pergi n dorang sgt untung sbb dpt free tickets.. So lucky
So we r in same standing area kkk mmg berjodohan la we ol nih..

Start je lagu 2ne1 we ol da macam mabok todi kinja2 wakakaka..lawak gile..Mmg best...all out la dorang and the fanservice also jjang!  👍👍

Dorang ade bawak winner, my other 2 friends mmg giler meroyan dgn bebudak winner nih kkkk, mmg ensem la stok Yg nih. Undeniable

The concert end up with a big applause 👏 bestt ....hai la aku ni concert kpop mania sungguh kkkk. Jangan marah Ha

Xoxo

Can't stop in singapore cssg plus jjcm jjcp

Weehooo ✌
Gigih sungguh haku, after touch down at lcct balik from korea, xpanas buntut lagi sampai malaysia.. Pukul 1am ainul pick up aku and farah nak pergi klia2.. At that time, kitorang dpt la merasmikan naik flight ke Singapura from klia2...canggih2 kkkk

Anyway flight kami pukul 6am cmtu la..so sampai singapore pon gile pagi. We ol teros bkk itinerary nak carik guesthouse tu kkk. Anyway we ol sewa dorm aje kat plush pod. Nice place for backpackers.. Recommended..

Demi untuk tgk cssg n jpe abam2 biru,  kami sanggup tau..Gilo x?
3d2n dkt singapore kkkk..badan aku pon xsempat relax after lik Korea. Keje kami, sightseeing, shopping, makan crab yummehh,  and also the main is concert cnblue kkkk

On the concert day.. 11 May 2014

We q for merchandise mcm biasa..aduyai singapore panas gile okey...keje we ol collect free give away lol..byk gak la.  Maklom la boice singapore kaya2...
Anyway,boice singapore Baik2.. And the system to enter the stadium Cik yan boleh bagi 5 bintang lah..xde gado2..

OMG,  our standing view on jonghyun side mmg ohsem lah..kekekek..puas ati dpt tgk dorang dekat giler Nak2 yonghwa ku... Ensem n chicky like usual..Arghhh meroyan... 😘😘

It's totally an awesome performance from cnblue I told u la. Kalu la byk duit, akan aku pergi semua cant stop concert. Tp mau boss menjerit tgk aku keje coti je nnt wakakka.

** pic bole tgk dkt instagram lah eh.. Mokcik xsempat nak upload kat blog. Time constraints sesangat huhu
Ig : wan_noor _diana

Holaho !!!

Monday, September 8, 2014

wrap up ke Korea 2014

Salam, Anneyong!
Hari ni mcm ade mood nk continue pasal travel ke Korea last may 2014. Hahaaha x abis lagi cete nye yer. Itinerary aku ade ubah sikit Dr Last year, I went to hangang,  sightseeing n picnic gitu2 jer. Then we ol naik ferry die jelajah sepanjang hangang.  sebelum ke situ, we ol ke hongdae dlu, hajat nak ke trick eye museum.  Ohsem la sbb ko bole selfie and amik pic posing cun2 kt situ. Selain TIM,  we ol masok jugak love museum,  oopssss hahaahah lek2 la...we ol are adult, so no offense lol.

Kemain amik pic kt situ hahahah I cannot share le Kan..

Lepak Kat mangosix,  Fefeeling cete the heirs,  kim tan ngan eun sang lol..

Hajat nak terjah restoran haha running man tp one of our friend da wat muka not so happy  so tpksa la ioll cxl the plan (urghh tensen plak ati kite)..

The next day, we ol pegi Nami island and petite France, jauh jalan nye tp da penah pegi so rase cpt jela hehehe

Masa kami jln2 area dongdaemun,  aku plan ke area ddp and satu tmpt Yg dipanggil klive. So we plan to watch hologram concert bigbang... Woohoo meroyan jap even bkn tgk bigbang live ahahhaah tp hologram looks so alive. Aku n alia sgt terkinja2 mcm g konsert tu dgn berbekalkan lightstick di tgn...Fefeeling sgt dkt konsert hahahah. Sian akaks xlyn, so dorang ddok kt tepi. We ol je Meroyan tahpape hahaha. Malaysia xde weh.

The next day also, went to lotte world..aku n alia je beriya ke hulu ke hilir n Both akaks balik awl. Then we plan nk ke Apgujeong kekekeke..tau Ape we ol buat.hah...mission cari smtown le kan gigih sungguh..da sampai gak la kt situ..then selfie2.. Tgl x jpe exo n retis peberet Yg lain. Aku mengidamkan utk ke fnc Nxt yr, harap dpt face to face ngan abam yonghwa ku muahahaha.  I Wish!!!...
Sambil nak balik ke gh, terlalu Cube ent and jyp, peh peh ramai gile fans dok tercongok dpn jyp..Gile ah org korea ni hahahah...

Macam bese repeat myeongdong sbb nak carik cd n brg cosmetic.. N coci mata hahahah

Repeat dongdaemun sbb nk teman akaks nk carik silk..

So, if I have time all pictures will be uploaded soon. Masih dlm mood malas huhuhu. Mianhae

Cheers, xoxo